Öğretmen yetiştirme sorunu ve eğitim fakülteleri

1986

Bu makalede; son yıllarda yoğunluk kazanan, eğitim ve öğretimi kaliteli kılmaya yönelik çabaların bir parçasını teşkil eden; özellikle ülkede yaşanan anarşi döneminde açmaza düşen öğretmen yetiştiren kurumların, 2547 sayılı kanuna bağlı olarak, reorganizasyonu sonucu ortaya çıkan, Eğitim Fakülteleri' nin durumunun bir analizi sunulmaktadır. Fakültelerin bugünkü durumları, imkanlar ve imkansızlıklar açısından ele alınmakla; bu hususta ortaya çıkan problemler açıklanmaktadır. Sonuç kısmında ise, genel nitelikli ue çözülebilir bazı önlemler getirilmektedir.
In this paper, an analysis of the state of the Schools of Education, which are part of an intense effort directing to increase the quality of education and instruction; and which are the results of the Higher Education Law 2547 which allowed . The reorganization of teacher-training institutions which were fallen in to a blind alley during the anarchy period in o ur country, was presented. Today 's states of schools of education in terms of passibilities and impossibilities and problems o ecured are explained. In the result 's section, solvable and in general quality precausations were suggested.

Bu yazı, İ.T. Ü. Sakarya Mühendislik Fakültesi tarafından 24-27 Ekim 1985'de düzenlenen "Türkiye'nin Teknik ve Bilimsel Gelişmesinde Gelecek 10 Yılın Yükseköğretim Sorunları" adlı Sempozyumda sunulan tebliğ den kısaltılarak alınmıştır.

Öğretmen yetiştirme, Eğitim fakülteleri, Kalite, Anarşi dönemi, Teacher training, Education faculties, Anarchy period, Quality

Anar, S. (1986). ''Öğretmen yetiştirme sorunu ve eğitim fakülteleri''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 1(1), 125-130.