Sınıf öğretmenliği bölümlerinde yan alan

1998

Great changes have taken place in the curriculum when education of (classteacher) guidance have raised the level of university level. The majör changes involve the sub-courses. The canditates are hoped to provide the capacity to teach on a special field in addition to the abilities gained through these courses.
Sınıf öğretmenliği bölümlerinin öğrenim süreleri lisans düzeyine çıkarılınca ders programlarında da önemli değişiklikler olmuştur. Yan alan dersleri bu değişikliğin önemli bir bölümünü kapsamaktadır. Bu derslerde kazanılan becerilerle adayların sınıf öğretmenliği yanında özel bir alanın da öğretmenliğini yapmaları amaçlanmıştır.

Class teacher, Sub-course, Curriculum, Education, Sınıf öğretmeni, Yan alan, Ders programı, Eğitim

Çiçek, S. (1998). “Sınıf öğretmenliği bölümlerinde yan alan”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 11(1), 131-135.