Yayın:
Bazı domates çeşitlerinin konserveye uygunlukları üzerinde çalışmalar

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Yazarlar

Şayan, Cansu

Danışman

Yücel, Ahmet

Dil

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Bu çalışmada, 5 domates çeşidi ( Roma VF, Napoli VF, Su­per California, Canery Row, Peel Mech ) farklı iki dolgu sı­vısı ( 1: % 1 NaCl + % 0.1 askorbik asit, 2: % 1 NaCl + % 0.1 askorbik asit + % 0.2 CaGlg ) kullanılarak konserveye işlenmiş ve konserve yapımına uygunlukları araştırılmıştır. Ayrıca ka­ranlıkta ve güneş ışığı alabilen yerde depolanan konserveler birbirleriyle kıyaslanarak güneş ışığının konserve kalitesine etkisi belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, tüm domates çeşitlerinin konserve ya­pımına uygun olduğu saptanmıştır.
In this study, 5 tomato varieties ( Roma VF, Napoli VF, Super California, Canery Row, Peel Mech ) canned with two different brines which consist of ( 1: % 1 RaCl + % 0.1 ascor- bic acid, 2: %1 NaCl + % 0.1 askorbic acid + % 0.2 Ca012 ) and their qualities were investigated. In addition, the effects of sunlight on the guality of canned tomatoes were investigated by keeping the cans in the dark and under the sunlight. According to the results of this study, all of the tomato varieties were suitable for canning.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Ziraat, Agriculture

Alıntı

Şayan, C. (1988). Bazı domates çeşitlerinin konserveye uygunlukları üzerinde çalışmalar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

16

Views

0

Downloads