Yayın:
Bazı domates çeşitlerinin konserveye uygunlukları üzerinde çalışmalar

dc.contributor.advisorYücel, Ahmet
dc.contributor.authorŞayan, Cansu
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentTarım Ürünleri Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-01-22T08:28:49Z
dc.date.available2020-01-22T08:28:49Z
dc.date.issued1988-09-22
dc.description.abstractBu çalışmada, 5 domates çeşidi ( Roma VF, Napoli VF, Su­per California, Canery Row, Peel Mech ) farklı iki dolgu sı­vısı ( 1: % 1 NaCl + % 0.1 askorbik asit, 2: % 1 NaCl + % 0.1 askorbik asit + % 0.2 CaGlg ) kullanılarak konserveye işlenmiş ve konserve yapımına uygunlukları araştırılmıştır. Ayrıca ka­ranlıkta ve güneş ışığı alabilen yerde depolanan konserveler birbirleriyle kıyaslanarak güneş ışığının konserve kalitesine etkisi belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, tüm domates çeşitlerinin konserve ya­pımına uygun olduğu saptanmıştır.
dc.description.abstractIn this study, 5 tomato varieties ( Roma VF, Napoli VF, Super California, Canery Row, Peel Mech ) canned with two different brines which consist of ( 1: % 1 RaCl + % 0.1 ascor- bic acid, 2: %1 NaCl + % 0.1 askorbic acid + % 0.2 Ca012 ) and their qualities were investigated. In addition, the effects of sunlight on the guality of canned tomatoes were investigated by keeping the cans in the dark and under the sunlight. According to the results of this study, all of the tomato varieties were suitable for canning.
dc.description.sponsorshipDosan A.Ş. Tarımsal Üretim Geliştirme
dc.format.extent40 sayfa
dc.identifier.citationŞayan, C. (1988). Bazı domates çeşitlerinin konserveye uygunlukları üzerinde çalışmalar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/6600
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectZiraat
dc.subjectAgriculture
dc.titleBazı domates çeşitlerinin konserveye uygunlukları üzerinde çalışmalar
dc.title.alternativeStudies on the suitability of some tomato varieties for canning
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Tarım Ürünleri Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
004212.pdf
Boyut:
1.81 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama