Publication:
Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler

Thumbnail Image

Date

Organizational Units

Authors

Anar, Şahsene
Temelli, Seran

Authors

Advisor

Language

Publisher:

Uludağ Üniversitesi

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Bu makalede, gıda hijyeni ve halk sağlığı açısından önem taşıyan A. hydrophila'nın gelişimini inhibe eden antibiyotikler, maillard reaksiyonu oluşumu, organik asitler, ısı, klor, laktoperoksidaz sistemi, probiotik bakteriler, bakteriozinler, metanot asetat ekstraktı, bitkisel ekstraktlar gibi faktörlerden bahsedilmiştir.
In this review, factors such as antibiotics, maillard reaction production, organic acids, heat, chlorine, lactoperoxidase system, probiotic bacteria, bacteriocins, methanol acetate extract, plant extracts inhibiting growth of A.hydrophila that has an important role on food hygiene and public health are mentioned.

Description

Source:

Keywords:

Keywords

Aeromonas hydrophila

Citation

Anar, Ş. ve Temelli, S. (1998). “Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3), 199-207.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

9

Views

28

Downloads