Kendisi ve tersi yalınkat fonksiyonların katsayı problemleri

Loading...
Thumbnail Image

Date

2020

Authors

Altınkaya, Şahsene

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Bursa Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu tez çalışması dört bölümden olunmaktadır. Birinci bölüm giriş bölümüdür. ikinci bölümde; karmaşık analizin temelini oluşturan, çalışmanın ilerideki bölümlerimle kullanılacak olan bazı tanımlar ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde: kendisi ve tersi yalınkat fonksiyonların yeni alt sınıfları tanımlanmış ve çalışılmıştır. Bu sınıflara ait fonksiyonlar için katsayı tahminleri, Fekete-Szegö eşitsizlikleri ve Hankel determinant sınırları elde edilmiştir. Dördüncü bölümde: elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir.
This thesis consists of four chapters. The first chapter is the introduction section. In the second chapter; some of the definitions and theorems that will be used in the later sections of the thesis. which form the basis of complex analysis. are given. In the third chapter; new subclasses of bi-univalent functions have been introduced and studied. Coefficient estimates. Fekete-Szegö inequalities and Hankel determinant boundaries are obtained for functions belonging to these classes. In the fourth chapter; all obtained results are discussed.

Description

Keywords

Faber polinomlurı, Bi-univalent functions, Hankel determinantı, Katsayı eşitsizlikleri, Kendisi ve tersi yalınkat fonksiyonlar, Yalınkat fonksiyonlar, Yıldızıl ve konveks fonksiyonlar, Coefficient inequalities, Faber polynomials, Hankel determinant, Starlike and convex functions, Univalent functions

Citation

Altınkaya, Ş. (2019). Kendisi ve tersi yalınkat fonksiyonların katsayı problemleri. Yayınlanmamış doktora tezi. Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.