Yayın: Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler
Dosyalar
Tarih
Kurum Yazarları
Anar, Şahsene
Temelli, Seran
Yazarlar
Danışman
Dil
Türü
Yayıncı:
Uludağ Üniversitesi
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Özet
Bu makalede, gıda hijyeni ve halk sağlığı açısından önem taşıyan A. hydrophila'nın gelişimini inhibe eden antibiyotikler, maillard reaksiyonu oluşumu, organik asitler, ısı, klor, laktoperoksidaz sistemi, probiotik bakteriler, bakteriozinler, metanot asetat ekstraktı, bitkisel ekstraktlar gibi faktörlerden bahsedilmiştir.
In this review, factors such as antibiotics, maillard reaction production, organic acids, heat, chlorine, lactoperoxidase system, probiotic bacteria, bacteriocins, methanol acetate extract, plant extracts inhibiting growth of A.hydrophila that has an important role on food hygiene and public health are mentioned.
In this review, factors such as antibiotics, maillard reaction production, organic acids, heat, chlorine, lactoperoxidase system, probiotic bacteria, bacteriocins, methanol acetate extract, plant extracts inhibiting growth of A.hydrophila that has an important role on food hygiene and public health are mentioned.
Açıklama
Kaynak:
Anahtar Kelimeler:
Konusu
Aeromonas hydrophila
Alıntı
Anar, Ş. ve Temelli, S. (1998). “Aeromonas hydrophila'nın gelişimini inhibe eden bazı faktörler”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 17(1-2-3), 199-207.