Publication: Değişik işlemlerden geçirilmiş tam yağlı soyanın yem değerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Files
Date
Authors
Authors
Kaynar, İnci
Advisor
Karabulut, Ali
Language
Type
Publisher:
Uludağ Üniversitesi
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Bu araştırma ham» kavrulmuş, haslanmış tam yağlı soya ve soya küspesinin yem değerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Deneme 1 er sonunda gerek ham tam yag1ı soyanın gerekse ısı işleminden geçirilmiş tam yağlı soyanın çok iyi kalitede bir dane yem olduğu ancak ısı işleminden geçirilmiş soyanın ham soyaya tercih edilmesi gerektiği saptanmıştır.
This research was carried out to investigate the feed value of raw, roasted and boiled full fat soybeans and soybean mea 1. According to the results, it has been determined that raw and heat treated soybeans are good quality feeds however, heat treated soybeans has to be prefered.
This research was carried out to investigate the feed value of raw, roasted and boiled full fat soybeans and soybean mea 1. According to the results, it has been determined that raw and heat treated soybeans are good quality feeds however, heat treated soybeans has to be prefered.
Description
Source:
Keywords:
Keywords
Ziraat, Agriculture
Citation
Kaynar, İ. (1992). Değişik işlemlerden geçirilmiş tam yağlı soyanın yem değerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.