Yayın:
Et teknolojisinde ambalajlama yöntemleri

dc.contributor.buuauthorHecer, Canan
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.date.accessioned2020-11-30T12:26:07Z
dc.date.available2020-11-30T12:26:07Z
dc.date.issued2012-09-20
dc.description.abstractSoğukta muhafaza et ve et ürünleri gibi çabuk bozulan gıdaların korunmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biridir. Ancak soğukta muhafazanın yanısıra bu gıdalarda ambalajlama tekniklerinin de kullanılması gıdaların tazeliğinin daha uzun sure korunmasında etkili olmaktadır. Et ve et ürünlerinin ambalajlanmasında kullanılan yöntemler, bu ürünlerin soğuk koşullarda daha uzun sure muhafaza edilmesini sağladığı gibi, gıda güvenliğinin arttırılmasında da aktif rol oynamaktadır. Bu yöntemler, vakum paketleme, modifiye atmosferde paketleme (MAP), sous-vide paketleme, aktif paketleme ve akıllı paketleme olarak özetlenebilir.
dc.description.abstractCold storage is the most efficient method in preserving of perishable foods like meat and meat products. Beside, cold storage, using appropriate packaging techniques is also important too keep these products fresh more. The techniques that used in packaging of meat and meat products provide longer storage period and increase the efficiency of food safety measures as well. These techniques can be ordered as; vacuume packaging, modified atmosphere packaging (MAP), sous- vide packaging and intelligent packaging.
dc.identifier.citationHecer, C. (2012). "Et teknolojisinde ambalajlama yöntemleri". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 31 (1), 57-61.
dc.identifier.endpage61
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage57
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144369
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/14240
dc.identifier.volume31
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectPaketleme
dc.subjectPackaging
dc.subjectMeat products
dc.subjectCold storage
dc.subjectEt ürünleri
dc.subjectSoğuk depolama
dc.titleEt teknolojisinde ambalajlama yöntemleri
dc.title.alternativePacking methods in meat ındustry
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
31_1_9.pdf
Boyut:
142.09 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama