Yayın:
Et teknolojisinde ambalajlama yöntemleri

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Hecer, Canan

Yazarlar

Danışman

Dil

Türü

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Soğukta muhafaza et ve et ürünleri gibi çabuk bozulan gıdaların korunmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biridir. Ancak soğukta muhafazanın yanısıra bu gıdalarda ambalajlama tekniklerinin de kullanılması gıdaların tazeliğinin daha uzun sure korunmasında etkili olmaktadır. Et ve et ürünlerinin ambalajlanmasında kullanılan yöntemler, bu ürünlerin soğuk koşullarda daha uzun sure muhafaza edilmesini sağladığı gibi, gıda güvenliğinin arttırılmasında da aktif rol oynamaktadır. Bu yöntemler, vakum paketleme, modifiye atmosferde paketleme (MAP), sous-vide paketleme, aktif paketleme ve akıllı paketleme olarak özetlenebilir.
Cold storage is the most efficient method in preserving of perishable foods like meat and meat products. Beside, cold storage, using appropriate packaging techniques is also important too keep these products fresh more. The techniques that used in packaging of meat and meat products provide longer storage period and increase the efficiency of food safety measures as well. These techniques can be ordered as; vacuume packaging, modified atmosphere packaging (MAP), sous- vide packaging and intelligent packaging.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

Paketleme, Packaging, Meat products, Cold storage, Et ürünleri, Soğuk depolama

Alıntı

Hecer, C. (2012). "Et teknolojisinde ambalajlama yöntemleri". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 31 (1), 57-61.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

22

Views

153

Downloads