Publication:
Soya yağının oksidasyon hızının araştırılması

dc.contributor.advisorÇokadar, Hulusi
dc.contributor.authorKılıç, Naciye
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentKimya Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-01-10T06:43:08Z
dc.date.available2020-01-10T06:43:08Z
dc.date.issued1988-02-22
dc.description.abstractHam ve rafine soya yağı örnekleri 60 °C ve 80 °C etüv deneylerine tabi tutularak oksidasyon eğrileri bulundu. Oksidasyonun ekzoterm olduğu, rafine yağın aktivasyon enerjisinin düşük olduğu, reaksiyonun belli bir safhadan itibaren sıfırıncı mertebeden yürüdüğü, aynı sıcaklıkta ham yağın daha dayanıklı olduğu anlaşılmıştır.
dc.description.abstractCrude and refined soybean oil samples was exposed to Schall Oven Test at 60°C and 80°C and oxidation curves was obtained. It was observed that oxidation process is exothermic, activation energy of refined oil is lower than that of crude oil, starting from a certain phase, reaction is zero-order and at the same temperature crude oil is more stable than refined oil.
dc.format.extent88 sayfa
dc.identifier.citationKılıç, N. (1988). Soya yağının oksidasyon hızının araştırılması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/5618
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectGıda mühendisliği
dc.subjectFood engineering
dc.titleSoya yağının oksidasyon hızının araştırılması
dc.title.alternativeInvestigation of oxidation rate of soybean oil
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Kimya Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
003917.pdf
Size:
3.03 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: