Publication:
Ergenlik çağı davranışlarına din eğitiminin etkisi

dc.contributor.buuauthorHökelekli, Hayati
dc.contributor.departmentİlahiyat Fakültesi
dc.date.accessioned2020-10-26T13:14:18Z
dc.date.available2020-10-26T13:14:18Z
dc.date.issued1986
dc.description.abstractBu yazımızda, İmam-Hatip Lisesi ve Genel Lise öğrencilerinin bazı psikolojik özellikleri ve tutumlarını karşılaştırmalı olarak ele aldığımız bir araştırmanın sonuç­ larını vermeye çalıştık. Bu araştırmadaki amacımız, mesleki bir muhtevaya sahip dini eğitimin, ergenlerin davranışları üzerinde hangi yönde etkiler yaptığını tesbit etmektir. Bu iki grup arasındaki en belirgin farklılık, dini tutumlarda kendisini göster­ mektedir. Mesleki din eğitimi, "farklılaşmış" ve "bütünleşmiş" bir dini tutum için en önemli faktör olarak gözükmektedir. Mesleki din eğitimi, kuvvetli bir vicdan gelişimi için de bir faktördür. Ayrıca mesleki din eğitimi, aşırı ve zararlı milliyetçilik uygulamaları karşısında ihtiyatlı bir eğilimin gelişmesinde etkili olmaktadır.
dc.description.abstractEffets de l'enseignement religieux sur les conduites des adolescents. Dans cet article, il s'agit d'une recherche experimentale sur les attitudes des adolescents. Dans nötre etude-ci, nous avons essaye de comparer les conduites des eleves de l'ycee d ’imam-hatip avec celles des eleves de l'ycee general. II semble que, l'enseignement religieux est un facteur tres necesaire pour que l'attitude religieuse soit differenciee et organisee dun niveau superieure. Et puis, l'enseignement religieux est un facteur efficace pour l'examen de conscience. Outre cela, avec l'assistance de l'enseignement religieux, le sujet prend conscience de faux nationalisme.
dc.identifier.citationHökelekli, H. (1986). "Ergenlik çağı davranışlarına din eğitiminin etkisi". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 1(1), 35-51.
dc.identifier.endpage51
dc.identifier.issn1301-3394
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage35
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144257
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/13571
dc.identifier.volume1
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectDin eğitimi
dc.subjectVicdan gelişimi
dc.subjectMesleki din eğitimi
dc.subjectL'enseignement religieux
dc.subjectL'examen de conscience
dc.subjectL'assistance de l'enseignement religieux
dc.titleErgenlik çağı davranışlarına din eğitiminin etkisi
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentİlahiyat Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
1986_1_1_6.pdf
Size:
1.97 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: