1987 Cilt 6 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/15380
Browse
Browsing by Department "TÜT Bölümü"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Bakteriyofajlar(Uludağ Üniversitesi, 1987) Kurdal, Ekrem; Ziraat Fakültesi; TÜT BölümüUltramikroskobik küçük canlılar olan Bakteriyofajlar, Bakterilere saldırır, onları parçalar ve hatta mutasyonlara dahi neden olurlar. Daha çok barsaklarda yerleşiktirler ya da barsak enfeksiyonlarında bulunurlar. Bakteriyofajlar, süt ve süt ürünlerinde önemli rol oynarlar. Peynir işletmelerinde sıkça görülürler. Kanıtlanmaları ve bunlarla savaşım çok önemlidir. Bakteriyofajların çoğalması, Bakterilerde olduğu gibi ikiye bölünme şeklinde değil, Malarya-Parazitinin bölünmesi şeklindedir. Bazı konulara dikkat etmek koşulu ile, fajların neden oldukları fermentasyon güçlükleri bir dereceye kadar önlenebilir.Item Süt ve ürünlerinin soğukta saklanması(Uludağ Üniversitesi, 1987) Kurdal, Ekrem; Ziraat Fakültesi; TÜT Bölümüİnsanların yeterli ve dengeli beslenmeleri söz konusu olunca, süt ve ürünlerinin ne kadar önemli oldukları ortaya çıkar. Her zaman üstün kalitede ve uzun süre bozulmadan kalabilen bir süt ürünü eldesi için, bazı ileri teknolojilerin uygulanması gerekmektedir. Üretim ne kadar iyi olursa olsun, eğer onu uygun koşullarda saklamak olası değilse, bu ürün kısa sürede bozulacak ve kalitesinden çok şey kaybedecektir. O nedenle süt ürünlerinin saklanmasında soğuk zincire ve soğuk depolamaya gerek vardır.