Hastahanemizde tanı ve tedavileri yapılan dokuz testiküler feminizasyon olgusu

1989

Oral, Havva
Özcan, Utku
Gökmen, Oya
Çobanoğlu, Ömer
Çiçek, Nedim
Bozkaya, Necdet
Şaylı, Bekir S.
Durmuş, Ziya

Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastanesinde 1980-1987 yılları arasında 9 testiküler feminizasyon olgusu saptanmıştır. Bunların karyotip tayinleri, hormon profilleri ve laparoskopik tetkikleri yapılmıştır. Kesin tanıdan sonra testis ekstirpasyon ile yapılıp hormon replasman tedavisine alınmışlardır.
In Dr. Zekai Tahir Burak Women's Hospital in the period of 1980-1987 nine patients with testicular feminization are described and underwent serial investigations including karyotype detenninations, hormone profiles and laparoscopic examinations. Once the diagnosis is established gonadectomy and hormone replacement therapy is performed.

Testiküler feminizasyon, Testicular feminization, Hormon replasman tedavisi, Hormone replacement therapy

Oral, H. vd. (1989). ''Hastahanemizde tanı ve tedavileri yapılan dokuz testiküler feminizasyon olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 16(2), 305-312.