1999

Bu çalışma ilköğretim öğrencilerinin çatışma çözme yöntemlerini saptamak ve çatışma çözme taktiklerini öğrenmeye duydukları ihtiyacı belirlemeye yöneliktir. Bu amaçla 82 öğrenciye çözülmemiş bir çatışma durumu verilmiş ve öğrencilerin tepkileri değerlendirilmiştir. Sonuçlar öğrencilerin hiçbirisinin tam çözüm taktiğini kullanmadığını, dolayısıyla bu taktikleri öğrenme ihtiyaçlarını ortaya çıkarmıştır.
This study examined the conflict resolution strategies of primary school students. For this purpose 82 primary school pupils from the 4th. and 5th. grades (38 girls and 44 boys) were given on unresolved conflict situations by means of paper and pencil and they were asked to resolve the situation. The responses of students were evaluated and it has been clarified that no one used negotiation to resolve the conflict. This stresses the need of the primary school students to be teached the strategies of successful conflict resolution.

Çatışma çözme taktikleri, Çatışma çözme programları, Temel eğitim, Conflict resolution strategies, Conflict resolution programs, Primary education

Bilgin, A. (1999). ''İlköğretim öğrencilerinin kullandığı çatışma çözme yöntemleri ve ilköğretimde çatışma çözme programlarına duyulan gereksinme''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 119-127.