Fransız öğretmen yetiştirme sistemi

1991

Fransa'nın eğitim sisteminin tarihçesini yapmak istemiyorum, fakat hatırlatalım ki söz konusu sistem üç temel ilkeye dayalıdır: 1) Eğitim laiktir; 2) Parasızdır; 3) Zorunludur (16 yaşına kadar). Bu üç ilkeden ikisi "baccalaureat"ya kadar geçerlidir. Bahsettiğimiz "baccalaureat" bir sınavdan sonra verilen lise son sınıf diplomasıdır . Bu ilkeler öğretmen yetiştirmesine yabancı değiller, tam tersine. Nitekim, demokratikleşmenin sonuçlandır ve aynı zamanda da halktan gelen öğretmenleri eğitmeyi amaçlıyor.

Orta dereceli eğitim ve yetenek diploması, C.A.P.E.S., M. A (Maitre Auxiliaire), Öğretmen yetiştirme, Baccalaureat

Mattei, J. L. (1991). "Fransız öğretmen yetiştirme sistemi". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(1), 19-23.