Sosyal güvenliğin iktisadi tesirleri: Genel bir bakış

1986

Sosyal politikanın en geniş kapsamlı vasıtası olarak bilinen sosyal güvenlik, önemli kaynak transferi yapılan alanlardan biri olarak temel iktisadi değişkenler üzerinde değişik tesirlere sahiptir. Bu çalışma, sosyal güvenliğin gelir dağılımı, emek arzı ve tasarruf eğilimine tesirlerini inceleyen görüşlerin araştırmaların kısa bir değerlendirmesini yapmak ve bu konuda yapılacak çalışmaların hangi çerçevelerde meseleyi ele alacaklarını ortaya koymak için hazırlanmıştır.
Social security, as an important social policy instrument, has different impacts on economic variables like income distribution, labour supply and saving propensity. Generally, in this study it is aimed to evaluate the main theoretical and emprical studies in this area. It's importance is expected to be emphasize in our country in recent times.

Sosyal güvenlik, İktisat, Social security, Economics, Sosyal politika, Social policy

Alper, Y. (1986). "Sosyal güvenliğin iktisadi tesirleri: Genel bir bakış". Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 7(2), 153-160.