İbn Arabi ile ilgili araştırma serüvenim

2000

el-Afifi, Ebu’l-Ala

Araştırma hayatımda İbn Arabi ile ilk tanışmam, 1927 senesinin son baharında Cambridge Üniversitesi felesefe bölümünde mastırı tamamlayıp aynı yerde doktoraya hazırlanma hususunda düşünmeye başladıktan sonra olmuştu. O sıralarda Cambridge Üniversitesi’nde Doğu Araştırmaları Bölümünün başkanı olan Reynold A. Nicholson’a danışmanlığında doktora yapma isteğimi bildirdiğimde, araştırmam için konu olarak İbn Arabi’yi önermişti. Zira ona göre, Mısır’da ihtisas yaptığım Doğu araştırmalarım ve Cambridge Üniversitesi’nde uzmanlaştığım felsefi araştırmalarım, islam sufisi ve filozofu olan İbn Arabi’yi incelememi mümkün kılmaktaydı.

Atıf alanında belirtilen sayfa numaraları derginin basılı halinden alınmıştır.

İbn Arabi, Tasavvuf araştırmacıları, Fususu’l-hikem, Tariku’l-ümem, Kur’an

el-Afifi, E. A. (2000). "İbn Arabi ile ilgili araştırma serüvenim". çev. Abdullah Kartal. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 9(9), 697-714.