Çok yönlü omuz instabilitesi ile birlikte kuadrilateral aralık sendromu

2005-06-28

Belhan, Oktay
Karakurt, Lokman
Yılmaz, Erhan
Serin, Erhan
Varol, Tahir

Kuadrilateral aralık, omuz ekleminin arkasında ve alt kısmında yer alan ve içinden aksiller sinir ve posteriyor humeral sirkumfleks arterin geçtiği anatomik bir bölgedir. Bu anatomik bölgede, aksiller sinir veya posteriyor humeral sirkumfleks arterin basıya uğraması veya sıkışmasına kuadrilateral aralık sendromu adı verilmektedir. Bu sendromda klinik olarak omuzun ön ve yan kısımlarında künt vasıfta bir ağrının, uyuşma hissinin olduğu ve bu ağrının omuzun zorlu abdüksiyonu, dış rotasyonu ve fleksiyonu ile arttığı bilinmektedir. Litertürlerde çok yönlü omuz instabilitesi ile birlikte kuadrilateral aralık sendromu’na rastlanmadı. Biz bu çalışmada, çok yönlü omuz instabilitesi ile birlikte kuadrilateral aralık sendromu tanısı ile cerrahi tedavi uyguladığımız 28 yaşındaki erkek olguyu sunmayı amaçladık.

Omuz Eklemi, Kompartman Sendromları, Tedavi, Tanı, Shoulder joint, Compartment syndromes, Treatment, Diagnosis

Belhan, O. vd. (2005). ''Çok yönlü omuz instabilitesi ile birlikte kuadrilateral aralık sendromu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 31(1), 83-85.