Ektopik ACTH salgılayan büyük hücreli akciğer kanseri olgusu

1998

1988 yılında inoperabi Büyük Hücreli Akciğer kanseri tanısı konan, Radyoterapi ve kemoterapi ile tedavi edilen hasta. ektopik ACTH sendromu klinik ve laboratuvar olarak tanımlandı. Akciğer kanserlerinde ve özellikle küçük Hücreli Akciğer Kanserlerinde stk olarak rastlanan bu sendromun Büyük Hücreli Akciğer Kanserlerinde nadir olarak gözlenmesi ve yaşam kalitesine, süresine olan etkileri nedeni ile literatür bilgileri gözden geçirilerek sunuldu.
A patient with large cell carcinoma of the lung. who has been operated in 1988 and subsequently had radiotherapy and chemotherapy has been evaluated about clinical and laboratory findings of ectopic ACTH production. also related literature has been reviewed.

Paraneoplastik ., Ektopik, ACTH, Akciğer, Kanser, Paraneoplastic, Ectopic, Lung, Cancer

Manavoğlu, O. vd. (1998). ''Ektopik ACTH salgılayan büyük hücreli akciğer kanseri olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 25(1-2-3), 49-51.