İntravasküler fetal kan transfüzyonu yapılan bir Rh uyuşmazlığı olgusu

1995-11-29

Rh izoimmünizasyonu nedeniyle kordosentez ve intravasküler fetal transfüzyon yapılan bir olgu sunuldu. Transfüze edilen toplam kan miktarı 400 ml idi. 30. gebelik haftasında başlanılan ve üçer gün aralıkla umbilikal ven yoluyla 4 kez uygulanan transfüzyon sonrası, fetal hemoglobin 4.8 g/dl den, 18.3 g/dl 'ye yükseltildi. 36. gebelik haftasında 2600 g sağlıklı bir bebek doğurtuldu. Yenidoğan için exchange transfüzyon gerekli olmadı.
We present; a case of pregnancy complicated by Rh isoimmunization who has been managed by serial intrauterine, intravascular, fetal transmission. Transfused blood volume was 400 ml in total. Fetal hemoglobin has increased from 4.8 g dl to 18. 3 g/dl. Intrauterine transfusion has been started in 30 th pregnancy week and repeated three times with 3 days intervals. A healthy, 2600 g baby was born in 36 th week. Exchange transfusion was not necessary for the newborn.

Fetal intravasküler transfüzyon, Rh izoimmunizasyon, Kordosentez, Fetal intravascular transfusion, Rh isoimmunization, Cordocentesis

Kimya, Y. vd. (1995). '' İntravasküler fetal kan transfüzyonu yapılan bir Rh uyuşmazlığı olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 22(1-2-3), 99-101.