Türkiye Cumhuriyetinde okur-yazarlık

1990

Bu çalışmada, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş tarihi olan 29.10.1923'ten bugüne kadar geçen sürede, okur-yazarlık konusunda yürütülen çalışmalar özetlenmiştir. Ayrıca, 1980 yılında Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından yapılan ve değerlendirilmesi tamamlanmış olan genel nüfus sayım sonuçlarına göre, nüfusun okur-yazarlık, yaş, cinsiyet, bitirilen son öğrenim kurumu ve son haftada tutulan iş bakımından görünümü verilmiş ve okur-yazarlık oranının yükseltilmesine ilişkin önerilerde bulunulmuştur.

Okur yazarlık, Yürütülen çalışma, Devlet istatistik, Literacy, Work carried out, State statistics

Acuner, A. M. (1990). ''Türkiye Cumhuriyetinde okur-yazarlık''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 5(2), 161-167.