Geliştirilmiş yeni bir stripper ile varislerin ameliyatla tedavi yöntemi

No Thumbnail Available

1978

Gürel, Oral

Bursa Üniversitesi

Amaca daha uygun olarak veliştirilmiş yeni Stripping aleti, sterilıze edilebilir, ortası delik plastik bir sondadan yapılmıştır. Ortadaki Lumen, sondalama esnasında venanın steril serum fizyolojik ile doldurularak Strip-oerin damar ıçinde kolaylıkla ilerlemesine imkan verir. İnsizyonların az sayıda oluşu infeksiyon olasılığının azalmasına ve daha iyi kozmetik sonuçların alınmasına neden olur. Sondanın ucunda 30 derecelik bir açı ve birçok delikler vardır. Sonunda ise, Stripping esnasında ven'in yırtılmasını veya ters dönmesini önleyecek kaidesinde dikenli çıkıntılar bulunan çeşitli büyüklükte ekstraksiyon başlıkları vardır.

Kan damarları, Varisli damarlar, Stripper, Ameliyat

Gürel, O. (1978). Geliştirilmiş yeni bir stripper ile varislerin ameliyatla tedavi yöntemi. Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi. Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi.