Bursa mahkeme sicillerine göre Bursevî’nin ailesi, tekkesi ve vakıfları

Bu çalışma, XVII. yüzyılda Bursa’nın ünlü sufilerinden biri olan İsmail Hakkı Bursevî’yi, Bursa Mahkeme Sicilleri’nden elde edilen bilgiler ışığında incelemektedir. Bu belgelerde, ilgili kaynaklarda yer almayan ayrıntılar tespit edilmiş ve Bursevî’nin ailesi, tekkesi ve vakıflarına dair orijinal bilgilere rastlanmıştır.
This study investigates İsmail Haqqi Bursevi, the very famous sufi of his time, the XVIIth century, in the light of the Court Records of Bursa. These documents reveal significant details and original information regarding the family, tekke and waqfs of Bursevi.

Bu makalenin bir özeti, 26-27 Mayıs 2000 tarihlerinde Bursa’da düzenlenen I. Uluslararası İsmail Hakkı Bursevî Sempozyumunda “Bursa Mahkeme Sicillerine Göre Bursevî ve Tekkesi” başlıklı bildiri olarak sunulmuştur.

Bursevî, Mahkeme sicilleri, Vakıf, Court records, Waqf

Hızlı, M. (2004). "Bursa mahkeme sicillerine göre Bursevî’nin ailesi, tekkesi ve vakıfları". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 13(2), 1-14.