Özgürlük kavramı II

dc.contributor.authorKuçuradi, İoanna
dc.date.accessioned2021-03-01T11:13:48Z
dc.date.available2021-03-01T11:13:48Z
dc.date.issued1988
dc.descriptionUludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde 17 Mart 1985 tarihinde yapılmış ve ilk bölümü Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakülteleri Dergisi'nin 1986 tarihli 1. sayısın da yayımlanmış konuşmanın ikinci ve son bölümü.
dc.description.abstractŞimdi, bir fikir, bir ide ve bir değer olduğunu söylediğim toplumsal özgürlüğün, kavramsal içeriği ne olabilir? özgürlüğün diğer çeşitleriyle, yanlış olarak kavramsal bakımdan karıştırılan toplumsal özgürlük nedir? Toplumsal özgürlüğün kavramsal içeriğini, çeşitli "özgürlükler" oluşturur. Bu "özgürlüğü" iki ana türe ayırabiliriz ; ve ona iki ana açıdan bakabiliriz: kişi açısından ve devlet açısından. Kişi açısından - yani kişiyi merkeze alarak -bakıldığında, toplumsal özgürlük, moral (ahlaksal) özgürlük ve çeşitli hukuksal özgürlükler olarak karşımıza çıkar.
dc.identifier.citationKuçuradi, İ. (1988). "Özgürlük kavramı II". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 3(1),11-15.
dc.identifier.endpage15
dc.identifier.issn2667-6788
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage11
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/16882
dc.identifier.volume3
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi / Journal of Uludag University Faculty of Education
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectÖzgürlük
dc.subjectKişi özgürlüğü
dc.subjectDevlet özgürlüğü
dc.titleÖzgürlük kavramı II
dc.typeArticle

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
3_1_2.pdf
Boyut:
1.11 MB
Format:
Adobe Portable Document Format

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama

Koleksiyonlar