Alan dışından atanan sınıf öğretmenlerinin mesleki profilleri

Kara, Sevilay

Eğitim sistemine değişik kaynaklardan yetişen sınıf öğretmenlerinin katılmasıyla farklı sorunlar yaşanmaya başlanmıştır. Bu sorunları aşmanın bir yolu da bu öğretmenlerin sistem içinde verimlerinin yükseltilebilmesi ve daha iyi yetiştirilebilmeleri için yapılanlar ve yapılabileceklerdir. Bu nedenle bu grup öğretmenlerin hangi kaynaklardan geldikleri ve bu mesleği seçme nedenleri önem kazanmaktadır.
Because of the various source of dasroom teacher educations, diff erent problems started. One of the way to surpass these problems is to incre ase productivity of these teachers in the system and the things done and can be done to educate them beter. For that reason the source of these teachers and the reasons of chosing this profession are becoming important.

Bu çalışma, Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Selma Güleç'in danışmanlığında Sevilay Kara tarafından yazılan "İlköğretim denetçileri ile alan dışından atanan sınıf öğretmenleri arasındaki iletişim" adlı yüksek lisans tezine dayanılarak hazırlanmıştır.

Alan dışından atanan sınıf öğretmenleri, Mesleki profiller, Clasroom teacher, Professional profiles

Güleç, S. ve Kara, S. (2000). "Alan dışından atanan sınıf öğretmenlerinin mesleki profilleri". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 13(1), 169-179.