2001

İnsanı ve çevresini mutlu eden en önemli etken, onun sahip olduğu erdemli davranışlardır. Kendisine, ailesine ve topluma, maddi ve manevi açıdan büyük yararlar sağlayacak davranış becerisine sahip olan bir insan, o ölçüde saygın birisi olarak kabul edilebilir. Eğitim açısından, insanın arzu edilen davranışlara ulaşabilmesinin nelere bağlı olduğu öteden beri tartışılan bir konudur. Bu tartışmalarda genellikle, ya genetik yapının ya da sosyal çevrenin baskın etkisinden söz edilmiştir. Bu makalede söz konusu iki faktörün insan davranışları üzerindeki etkileri, biri diğerine tercih edilmeden açıklanmaya çalışılmaktadır.
Le facteur le plus important qui rend heureux l’homme et ses proches, c’est l’attitude vertueuse de l’homme. Plus l’homme a l’habileté de comportement qui rend beaucoup de profits et d’utilités temporels et sprituels envers soi, sa famille et sa communauté, plus il est considéré comme une personne noble. Cela, c’est un sujet de débat depuis longtemps: de quoi dépend-il avoir des attitudes désirées de point de vue de l’éducation? Dans ces débats, il s’agit généralement soit de l’influence dominante de la structure génétique, soit celle de l’environment. Dans cet article, les influences des deux facteurs en question sur l’attitude de l’homme sont prises en considération sans préférer l’un à l’autre.

Eğitim, Çocukluk dönemi, Davranış, Erdem, L’éducation, Vertueuse

Sağlam, İ. (2001). "Çocuklarda davranışların şekillenmesinde etkili olan faktörlere teorik bir yaklaşım". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 10(2), 209-223.