Marki̇st ve Ortodoks ekonomi̇ bili̇mi̇

1978

Sweezy, Paul M.

Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi

Böyle ilgili bir topluluk karşısında dahi, Markist sosyal düşünce ilkelerini bilinmiş varsaymakta muhtemelen haklı değilim. Marksizm tamamiyle, Üniversitelerimizin korumak için üzerinde titizlikle durdukları «batı uygarlığının» bir parçasıdır; ayrıca Marx, anti-Markist bir ekonomistin (1) son günlerde söylediği gibi <<19 yy.'ın en etkin kişisi>> dir. Buna rağmen üniversitelerimizin Marx ve Marksizm üzerine ilgilerinin bir düzüne ikincil entellektüel düşünce üzerine olanlardan daha az olması da çelişkilidir. Bu nedenle, daha sonra söyleyeceklerimin özünü içermesi bakımından Markist ekonominin çok kısa bir özetiyle konuşmama başlayacağım.

Üniversiteler, Ekonomi bilimi, Marx, Marksizm

Sweezy, P.M. (1978). "Marki̇st ve Ortodoks ekonomi̇ bili̇mi̇". çev. M.Erol İyibozkurt. Akademi: Bursa İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Dergisi, 7(3), 1-9.