Communication strategies of Turkish speakers of English

Bu çalışmada, ana dili Türkçe olan ve İngilizce öğrenen yetişkinlerin bir resmi tarif ederken kullandığı iletişim stratejileri incelenmektedir. Çalışmada Kellerman 'ın (1990) modelinin Türk öğrencilerinin stratejilerine uygulanıp uygulanamayacağı ve öğrencilerin İngilizce 'yi kullanma becerileri ile strateji seçimleri arasında bir bağlantı olup olmadığı araştırılmıştır. Analiz sonuçları Kellerman 'in modelinin Türk öğrencilerin kullandığı stratejilere uygulanabilir olduğu ve İngilizce becerileri daha iyi olan öğrencilerin daha karmaşık strateji çeşitlerini tercih etmeye meyilli oldukları bulunmuştur.

Communication strategies of Turkish, İletişim stratejileri, Kellerman modeli, Model of Kellerman

Karatepe, Ç. (2000). "Communication strategies of Turkish speakers of English". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 13(1), 1-10.