İşletmelerde teknoloji kararları

1979

Barutçugil, İsmet Sabit

Bursa Üniversitesi

Teknoloji, mal ve hizmet üretiminde kullanılan veya kullanılabilecek üretim bilgisi ve bu bilginin türetilme ve kullanılma becerisidir. Daha öz bir ifade ile teknoloji, üretime ilişkin bilgi birikimidir. Teknoloji bir bakıma da emek, doğa ve sermaye gibi bir üretim faktörüdür. Daha önemlisi, üretim faktörlerinin bir araya gelip üretim sürecine katılımlarını ve daha verimli olmalarını sağlayan bir faktördü. Teknoloji, toplumların refah düzeylerinin yükselmesi ve sosyo-ekonomik gelişmesi açısından büyük önem taşıyan bir konudur. Birçok araştırma, genel anlamda ekonomik . büyümenin önemli ölçüde teknolojik değişmeden kaynaklandığını göstermektedir. Bu nedenle, teknoloji kararları toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirir.

İşletmeler, Teknoloji kararları

Barutçugil, İ. S. (1979). "İşletmelerde teknoloji kararları ". Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dergisi, 1(1), 59-91.