Patolojik hiper-prolaktinemi ve kadında üreme fonksiyonunun kontrolu

1981

Bursa Üniversitesi

Amenore, galaktore ve infertilite olgularında sık olarak rastlanan hiperprolaktinemi, bu konu üzerindeki araştırmaların yoğunlaşmasına sebep olmuştur. Kadınlarda 3 tip hiperprolaktinemi vardır. Patolojik hiperprolaktinemi, farmakolojik hiperprolaktinemi, fizyolojik hiper -prolaktinoma. Bu makalede, hipotalamo - hipofizer bir fonksiyon bozukluğuna veya hipofizer bir adenoma bağlı olan patolojik hiperprolaktinemi ile ilgili literatür verilerinden yararlanılarak yapılan bir derleme sunulmuştur.
Hyperprolactinemia, frequently seen in cases of amenorrhea, galactorrhea and infertility, have caused the scientists to study the subject. There are three types of hyperprolactinemia in women: Pathological hyperprolactinemia, pharmacological hyperprolactinemia and physiological hyperprolactinemia. In this article the pathological hyperprolactinemia, due to hypothalamic-pituitary dysfunction of pituitary adenoma, has been presented with the help of recent related literature.

Patolojik, Hiper-prolaktinemi, Kadında üreme fonksiyonunun kontrolu, Pathological, Hyper-prolactinemia, Control of reproductive function in women

Küçükkömürcü, Ş. (1981). ''Patolojik hiper-prolaktinemi ve kadında üreme fonksiyonunun kontrolu''. Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 8(1), 83-86.