1983

Yaman, Kemalettin
Üstdal, K. Muzaffer

Nişasta jeli elektroforez tekniği kullanılarak 7 koyun ırkında hemo globin tipleri tayin edilmiştir. İncelenen 348 koyunda AA, AB ve BB tipleri elde edilmiştir. Bu çalışmamızda Hb B geni frekansı bütün ırklarda yüksek düzeyde bulunmuştur.
In 7 sheep breeds, haemoglobins were typed by means of starch gel electrophoresis technique. Hb types AA, AB and BB were found in 348 sheep. In this experiment, gene frequency of Hb B was higher in the mentioned sheep breeds.

Türkiye' deki bazı koyun ırklarında, Hemoglobin, Studies on haemoglobin, Sheep breeds in Turkey

Yaman, K. ve Üstdal, K. M. (1983). "Türkiye' deki bazı koyun ırklarında hemoglobin (Hb) tipleri üzerinde araştırmalar". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 2(1), 79-83.