Günümüzde hızlı değişen çağdaş hayat tarzı, nesillerin birbiriyle iletişiminde farklılaşmaların ortaya çıkmasına neden olmuştur. Kuşaklar arası iletişim eksikliği her bir neslin kendisini toplumun bütününün bir parçası olarak değil, bir alt kültür olarak görmesine sebep olmuştur. Bu olumsuzlukları en az seviyeye indirgemek için din toplumunda iki ya da daha fazla yaş grubunun karşılıklı paylaşma yoluyla birlikte yaşamasına, öğrenmesine ve birlikte planlanmış eğitim etkinliklerine katılmasına daha fazla ihtiyaç duyulmuştur. Bu çalışmada nesiller arası formal ve informal din eğitimin imkânlarının neler olabileceği konusu ele alınmaktadır.
In our time, the rapid-changing modern lifestyle brings along emergence of differences in communication between generations. Due to lack of communication between generations, each generation conceives itself as a subculture, and not a part of the society as a whole. In order to minimise such negative circumstances, there is a growing requirement for collective living, learning and participation in collectivelyplanned educational activities of two or more groups of age in a religious society. Hereby study investigates the possibility of intergenerational formal and informal education of religion.

Bu çalışma, 24-27 Eylül 2009 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Davraz Kongresi’nde aynı isimle sunulan bildiriden faydalanılarak hazırlanmıştır.

Ahlak, Ahlak kuramları, Bilişsel gelişim, Gelenek, Morals, Moral theories, Cognitive development, Tradition

Gürse, İ. ve Kılavuz, M. A. (2016). ''Kuşakların ahlâkî değerleri birlikte öğrenmesi: kohlberg’in ahlâkî gelişim kuramı açısından bir değerlendirme''. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 25(1), 97-117.