Yusuf Batar, Empatik din eğitimi, Elips kitap, İstanbul, 2011

Türkiye’ye din eğitimi ile ilgili gerek teorik gerekse alan araştırmalarına dayalı çalışmaların yayınlanma oranı diğer alanlara göre oldukça yüksek olmasına rağmen hâlâ din eğitimi ile ilgili eser kıtlığından söz etmek mümkündür. Fakat her geçen yıl yapılan yeni çalışmalarla bu alandaki önemli boşlukların fark edildiği görülmektedir. Yusuf Batar’ın doktora tez çalışmasına dayalı Empatik Din Eğitimi isimli eserini de bu farkındalığın bir meyvesi olarak görmek mümkündür. Din eğitiminin bir iletişim süreci olarak ele alındığı bu çalışmada empatik yaklaşımın teorik temelleri incelenmekte, temel dinî kaynaklarda dayanakları araştırılmaktadır. Ayrıca bu eserde, alan araştırmasına dayalı olarak Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinin empatik beceriler geliştirmesinin din eğitimi sürecindeki etkisi ayrıntılı bir şekilde işlenmektedir.

Din eğitimi, Empatik, Beceri, Elips kitap

Kalenci, H. (2013). ''Yusuf Batar, Empatik din eğitimi, Elips kitap, İstanbul, 2011''. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 22(1), 221-223.