Çocuk sorunlarına yetişkin eğitimi alanmda getirilebilecek çözümler

1991

Ulusavaş, Mualla

Çocuk Hakları Bildirgesinin otuzuncu, Uluslararası Çocuk Yılının ilanının ise onuncu yıldönümü olan 1989'da, tüm dünyada çocuk sorunları yeniden ele alınmakta ve farklı bir bilinç ve duyarlılıkla bu sorunlara çözümler aranmaktadır. ÇocUk Hakları Bildirgesinin (1959'da Birleşmiş Milletler genel kurulunda oybirliğiyle kabul edilen) önsözünde " Çocuğun zihinsel ve fiziksel bakımdan ol­gunlaşmamış olması nedeniyle özel bakıma ve korunmaya muhtaç olduğu; insan­lığın çocuğa herşeyin en iyisini vermekle yükümlü olduğu" belirtilmiştir (Unicef ve Çocuk hakları, 1989).

Bu çalışma, 11 Mayıs 1989 tarihinde eğitim Fakültesi Konferans salonunda sunulan konuşmadan oluşmaktadır.

Yetişkin eğitimi, Çocuk Hakları Bildirgesi

Ulusavaş, M. (1991). "Çocuk sorunlarına yetişkin eğitimi alanında getirilebilecek çözümler". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(1), 105-109.