1995

Müzik muhtevasının ana boyutlarından birini sözlü (vokal) müzik oluşturmaktadır. Eğitim Fakülteleri Müzik Eğitimi bölümlerinde de anaçalgı (anadal) ses eğitimi alanı, müzik eğitiminin temel boyutlarından birini oluşturmaktadır. Müzik Eğitimi Bölümlerinde okutulmakta olan Anaçalgı (anadal) ses eğitimi programlarının, istenilen düzeyde olmadığı, zaman zaman dile getirilmekte, ya da yapılan araştırmalarla ortaya çıkmaktadır. Bu çalışma, Müzik Eğitimi Bölümlerinde okutulmakta olan Anaçalgı ses eğitimi I yarıyıl programlarının, geliştirilmesine yönelik hazırlanmıştır. Çalışmanın, söz konusu kurumlarda çalışmakta olan öğretim elemanlarına, yeni araştırmalara ve araştırmacılara bir ipucu verilebileceği düşünülmektedir.
Vocal music has formed one Music Education, program of the main branches of the contents of music. The field of main instrument (main branch) voice education at the Music Education Departments in the Faculties of Education has formed one of the basic branches. The programs of main instrument (main branch) voice education in the Music Education Departments are sometimes mentoined that either it isn't at the desired level or it appears by the help of researches done. This study was prepared to develop the programmes of main instrument Voice Education for the first term in the first year This study is considered to help the stuff in the so-called faculties, new researches and researchers.

Eğitim fakülteleri, Müzik eğitimi bölümü, Education departments, Music education

Göğüş, İ. M. "Eğitim Fakülteleri Müzik Eğitimi Bölümlerinde anaçalgı ses eğitimi programlarının “Geliştirilmesine Yönelik" bir çalışma". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 10(1), 97-107.