1993-05-05

Büyüme ve gelişmenin değerle dirilmesi amacıyla Gemlik bölgesi ilkokul öğrencilerinde antropometrik yöntemlerle uyluk ve bacak uzunlukları incelendi. 1207 çocukta sosyo-ekonomik yapı ve kırsal-kentsel kesim farklılıkların, boyun, cinsiyetin ve yaşın bu uzunluklarla ilişkileri araştırıldı. Sosyo-ekonomik durumun alt ekstremite gelişimine belirgin bir etkisi olmadığı saptandı.
Upper and lower leg lengths of the primary school children in Gemlik Area were examined by using anthropometric measuring techniques in order to determine the physical growth. The relationship of the differences of socio-economic status and urban and rural sites, height , sex and age with lengths were studied in 1207 childen. As a result, it was determined that the socio-econonıic status has not a detectable effeel on leg growth.

Children growth, Anthropometry, Çocuk gelişmesi, Antropometri

Cankur, N. Ş. vd. (1993). ''Gemlik İlçesi ilkokul öğrencilerinde antropometrik ölçümlerle büyüme ve gelişmenin değerlendirilmesi: Uyluk ve bacak uzunluklarının incelenmesi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(2), 159-163.