Eğitim fakültesi sanat eğitimi programlarının öğretmenlik tutumlarına etkisi

1999

Bu araştırmada Eğitim Fakültesi Sanat Eğitimi Programlarının öğrencilerin öğretmenlik mesleğine yönelik tutumlarına etkisi araştırılmaktadır. Araştırmada elde edilen bulgular, Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi ve Müzik Eğitimi gibi sanat Eğitimi programlarının öğretmenlik tutumlarının gelişimi üzerinde anlamlı bir etkisi olmadığını göstermektedir. Bu sonuç üzerinde, programlarda duyuşsal boyutun ihmali kadar program dışı olumsuz etkenlerin de etkili olduğu söylenebilir.

Eğitim fakültesi, Sanat eğitim, Öğretmenlik tutumu, Öğretmenlik mesleği, Faculty of education, Teaching attitude, Art education, Teaching profession

Dirik, M. Z. (1999). ''Eğitim fakültesi sanat eğitimi programlarının öğretmenlik tutumlarına etkisi''. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12(1), 253-265.