Shorr metodunun parafin kesitlere uygulanması

1995-11-29

Shorr metodu, histoloji ve patolojide vajinal smear boyamalar da kullanılmaktadır. Bu çalışmada insan otopsisi den alınan dil parçalarının parafin kesitleri, Shorr metodu ile boyandı. Dilin yapısında bulunan çeşitli dokulardan özellikle bazılarının bu metodla oldukça nıonstratif boyandığı görüldü. Boyanma sonuçlarının iyi olmasının yanısıra, olumlu bazı özelliklere de sahip oluşu nedeniyle vajinal smear boyamasında kullanılan Shorr metodunun, parafin kesitlerde de kullanılabileceği sonucuna varıldı. Ancak başka dokuların da bu metodla boyanarak çalışmanın genişletilmesi gerektiği kanısındayız.
Shorr 's method is used in vaginal smear staining in histology and pathology. In this study, the paraffın sections of tongue taken from human body at autopsy were stained by Shorr's method From the several tissues found in tongue structure, especially some were found to be stained rather demonstrative by this method In addition to the favourable effects of staining, by its some positive properties, the Shorr method is found to be usable in paraffin sections, too. However, we have the opinion that the study should be enlarged by staining various tissues using this method.

Shorr metodu, Boyama, Parafin kesitler, Shorr's method, Staining, Paraffin sections

Noyan, S. ve Sırmalı, Ş. A. (1995). '' Shorr metodunun parafin kesitlere uygulanması''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 22(1-2-3), 13-16.