Türkiye’de cerh ve ta‘dîl ile alakalı yapılmış çalışmalar

Bu makale geride bıraktığımız asırda Türkiye’de ricâl ilmiyle alakalı yapılan çalışmaları değerlendirmeyi amaçlar. Bunun için öncelikle ricâl çalışmalarının mâhiyeti ve çeşitliliği ele alınarak onların genel hadis çalışmaları içindeki yeri ortaya koyulmaya gayret edilmiştir. Çalışmada ayrıca cerh ve ta‘dîl ile alakalı Türkiye’de yapılmış bilimsel araştırmaların bir listesi sunulmuştur.
This paper aims to examine the studies about rijal criticism which is prepared in Turkey in former century. For this purpose we firstly deal with character and variety of these studies and then establish their place in general hadith studies. In addition we present a list of studies on al-jarh wa al-ta‘dil prepared in Turkey.

Cerh ve ta‘dîl, Hadis, Hadis tenkidi, Ricâl Tenkidi, Türkiye’de hadis, al-Jarh wa al-ta‘dil, Hadith, Hadith criticism, Rijal criticism, Hadith in Turkey

Karahan, A. (2004). "Türkiye’de cerh ve ta‘dîl ile alakalı yapılmış çalışmalar". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 13(2), 183-196.