İlköğretim okulu müzik öğretmenliği

1998

Music is being taught by music teachers at the second steps of primary schools. At the first step it is being taught by class teachers (1. 2. 3. 4. 5. classes). But class teachers as a result of their education meet with great difficulties while teaching music which needs special education and talent. A research that was done showed that this opinion is true.
İlköğretim Okulları'nın ikinci kademesinde (6.7.8. sınıflar) Müzik dersleri müzik öğretmenleri tarafından verilmektedir. Birinci kademede ise (1.2.3.4.5. sınıflar) sınıf öğretmenleri tarafından okutulmaktadır. Ancak sınıf öğretmenleri aldıkları eğitim gereği, özel yetenek ve eğitim gerektiren Müzik dersini okutmakta büyük zorluklar ile karşılaşmaktadırlar. Yapılan bir araştırma bu görüşü doğrular nitelikte sonuçlar ortaya koymuştur.

Class teacher, Music, Education, Sınıf öğretmeni, Müzik, Eğitim

Bozkaya, İ. (1998). “İlköğretim okulu müzik öğretmenliği”. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 11(1), 7-20.