Yaklaşık beş asır boyunca Mısır’da varlığını sürdüren Bektâşîliğin bu topraklardaki serüveni tarikatın son temsilcisi olan Ahmed Sırrı Baba’nın elli yıl kadar önceki vefatıyla sona ermiştir. Ahmed Sırrı Baba’yı yakından tanıyan şahıslardan biri olan ünlü Mısırlı ressam İsmet Dâvistâşî yayımladığı anılarında kendisine bir bölüm tahsis etmiş ve burada hem onunla hem de Kahire’deki tekke ile ilgili çocukluk hatıralarını aktarmıştır.
The Bektashi order was alive in Egypt nearly five hundred years. When its last sheikh, Ahmed Sirri Baba, died fifty years ago the order’s adventure came to an end in those lands. One of distinguished artists in Egypt, Esmat Dawetashy, published his memoirs and dedicated a chapter to the last sheikh of Bektashi order and his hospice.

Mısır, Bektâşîlik, İsmet Dâvistâşî, Egypt, Bektashi Order, Esmat Dawestashy

Çift, S. (2011). "Çağdaş Mısır’da bektâşîlik izleri: Mısırlı bir ressam’ın bu topraklardaki son Bektâşî Şeyhi Ahmed Sırrı Baba ile ilgili hatıraları". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 20(2), 127-152.