Bellek

1992

Flavell, J.N.

Rastgele sıralanmış rakamlardan saniyede bir tane okunduğunda tekrar edebileceklerinize "bellek uzantı" aralığı adı verilir. Bu tür basit bellek problemleri çeyrek yüzyıldan fazla süredir zeka testlerinde yer almaktadır. Bunlar zeka ve performansın diğer ölçümleriyle oldukça iyi korelasyon verir ve yaşla gelişirler. Örneğin, 4 yaşındaki bir çocuğun bellek uzantı aralığı 3-4, 12 yaşındakinin 6- 7 hane olacaktır. Bellek gelişimi konusu gelişimsel psikolojinin en hareketli araştırma alanlarından biridir ve ilgi giderek görünür bellek ürünlerinden, onun yaratıcısı olan bilişsel aktivitelere yönelmektedir.

Bellek, Zeka testleri, Gelişimsel psikoloji, Bellek uzantı aralığı

Flavell, J. N. (1992). "Bellek". çev. Asude Bilgin. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 7(1), 59-65.