1985

İnek kolostrumunun ovarium'larda follikülasyon oluşturma işlevinin denenmesini amaçlayan bu çalışmada 22 günlük 10 infantil dişi deneme sıçanına deri altı 0.2 cc inek kolostrumu, 5 infantil dişi kontrol sıçanına da aynı yolla 0.2 cc serum fizyolojik enjekte edildi. Enjeksiyondan 5 gün sonra öldürülen sıçanların ovarium'larından yapılan seri kesitlerden hazırlanan preparatlarda, kolostrum enjekte edilen sıçanların ovarium’larında, kolostrum enjekte edilmeyenlere nazaran yaklaşık 2 kat fazla sayıda Graff follikülünün geliştiği gözlendi.
In this study, an experimental production of folliculation with cow colostrum 10 infantil female rats at 22 days of age were injected with 0.2 cc of cow colostrum. 5 control rats received 0.2 cc of physiologicol serum only by the same route. Five days after the injektions rats were killed and serial ovarium sections were prepared. Double sized follicul development were seen in rats injected with cow colostrum comparing those control animals.

İnek kolostrumu, Sıçan

Gökçen, H. vd. (1985). "İnek kolostrumunun sıçanlarda kimi cinsel etkinlikler üzerine etkisi. ll. inek kolostrumunun infantil sıçanlarda ovarium'da fallikülasyon oluşturma işlevi üzerinde çalışmalar". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 4(1-2-3), 97-102.