1978-03-01

İmamoğlu, Şazi

Bursa Üniversitesi

S.T. İ. ve klinik bulgulara dayanarak hipertiroidi tanısı konulan sekiz vaka araştırıldı. Bu vakalarda kan total keton cisimleri ve kan insülin seviyeleri saat; 06, 12, 18 ve 24 de ölçüldü. Bulgular t testi uygulanarak karşılaştırıldı. Hipertiroidili vakalarda, kan total keton cisimleri ve kan insülin seviyelerinde günlük değişimlerin olduğu sonucuna varıldı. Hipertiroidide kan total keton cisimleri seviyesinin normallere nazaran anlamlı derecede yüksek olması tiroid hormonlarının (T₃, T₄) lipozisi arttırıcı etkilerine bağlanabileceği düşünüldü.

Hipertiroid, Kan insülin ve keton, Tiroit

İmamoğlu, Ş. (1978). Hipertiroidinin kan insülin ve keton cisimleri seviyelerinin günlük değişimleri üzerine olan etkilerinin araştırılması. Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi. Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi.