Çatalburun köpekleri ve ırk özellikleri

2012-06-12

Türkiye’ye özgü lokal bir köpek ırkı olan Çatalburun köpekleri Tarsus ve çevresinde av köpeği olarak yıllardır yetiştirilmektedir. Irk tescilinin yapılmamış olması dolayı Amerikan ve İngiliz Köpek Kulüpleri gibi uluslararası kaynaklarda yerini alamayan Çatalburun köpekleri halk arasında Türk Pointer’i olarak tanımaktadır. Morfolojik ve fizyolojik özelliklerinin belirlenerek ırk tescilinin yapılması ve bu ırk hakkında daha fazla bilgiye sahip olunması açısından yeni ve çok sayıda yapılacak çalışmalara gereksinim duyulmaktadır.
Catalburun dog also known as Turkish Pointer is a breed of dog which originated from Tarsus (Southern Turkey). It is primarily used as a hunting dog in Tarsus and nearby. It is not approved by American and British Kennel Club for a pure dog breed. Futher investigation required to determine morphological and physiological traits of Catalburun dogs.

Çatalburun, Catalburun dogs, Köpek, Irk özellikleri, Breed characteristics

Petek, M. ve Dinçel, D. (2012). "Çatalburun köpekleri ve ırk özellikleri". Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, 31(1), 25-28.