No Thumbnail Available

1978

Heptürk, Cihan

Bursa Üniversitesi

Polikliniğimize bel bacak ağrısı, dışında şikayetlerle müracaat eden ve araştırmamıza katılmayı gönüllü olarak kabul eden 40 hastada Diadinamik akımların Difaze fikse ve Mono faze fikse modülasyonlarının sempatik sistem üzerindeki etkileri incelendi. Bu çalışmamızda diadinamik akımlarıın sempatik sistem üzerindeki etkilerini incelerken Difaze filkse'yi 10 mA baz 15 mA doz, Monafaze fikseyi, 10 mA baz 7 mA doz olarak 5' + 5' ardarda kullandık, Sonuçta periferde oluşan kan volümü değişikliklerini Reograf (Pletismografi) ile tesbit ettik. Yaptığımız çalışma sonucu Diadinamik akımların istatistiki değeri olmuyan sempatik bir inhibisyon oluşturduğunu ve perifere gelen kan volümünün arttığını saptadık.

Fizik tedavi, Diadinamik akımlar, Reograf

Heptürk, C. (1978). Diadinamik akımların sempatik sistem üzerindeki etkilerinin reograf ile incelenmesi. Yayınlanmamış tıpta uzmanlık tezi. Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesi.