Alevden ısı transferi

1984-12

Demirbaş, Gürol

Bu tezde alevden ısı transferi teorik olarak incelenmiştir. Birinci bölümde, alevden konveksiyonla ısı transferi tanıtılarak, gaz karışımlarının taşınım özellikleri, özgül ısı, viskozite, ısıl iletkenlik katsayısı, kimyasal tekrar birleşmeli reaksiyonlar, ve Lewis sayısı anlatılmıştır. İkinci bölüm ışıma ile ısı transferi konusunu kapsamakla birlikte, maksimum ışıma, ısıl ışımanın dalga boyu ile değişimi, emissivity ve Kichoff kanunu incelenmiştir. Üçüncü bölümde, alevden ışımayla ısı transferi ve alevdeki partiküller incelenmiştir. Dördüncü bölümde, bir kazanın yanma odasındaki alevden ısı transferi gösterilmektedir.
In this thesis, heat transfer from flames has been studied theoreticaly. In the first chapter, convective heat transfer from flames was introduced and transfer properties of gas mixtures, specific heat, viscosity, thermal conductivity, chemical recombination reaction. enthalpy, and Lewis number all have been shown. The second chapter deals with radiative heat transfer and maximum radiation, variation of thermal radiation with wavelength, emissivity, Kirchoff kanunu has also been studied. In the third chapter, radiative heat transfer from flames and particles in flame were studied. In the fourth chapter, heat transfer from flames in the combustion chamber of a boiler was demonstrated.

Alev, Isı transferi, Flame, Heat transfer

Demirbaş, G. (1984). Alevden ısı transferi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.