İnsan hakları ve eğitim

1991

Ulusavaş, Mualla

'İnsan Haklan Çağı' denilebilecek çağımızda ne yazık ki, özelikle henüz gelişmemiş ülkelerdeki birçok insan, insan olarak ne gibi haklara sahip olduğumu­zun hala bilincinde değillerdir. Demokratik bir toplumun yaratılabilmesi için eğitim sisteminin en önemli görevlerinden biri belki de en önemlisi insan haklarını öğret­mektir.
In our age that can be called "Era of Human Rights", what kind of rights in detail we have as human beings is unforlunately unknown by many people espe­cialIy in developing countries. Whereas, in order to create a fully dem.ocratic socie­ty, one of the most important functions of educational system is teaching about hu­ man rights.

İnsan hakları, Human rights, Demokratikleşme

Ulusavaş, M. (1991). "İnsan hakları ve eğitim". Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 6(1), 43-53.