Marine edilmiş yerli hamsinin raf ömrü

Bu çalışmada standart boyda ( 13-15 cm) yerli hamsi kullanılmıştır. o/o4 Asetik asit - %12 Tuz içeren asit-tuz çözeltisinde 4°C olgunlaştırılan marinadlar üretilmiştir. Bu marinadlar laboratuvarda 4° C'de depolamaya alınmıştır. Her ay periyodik olarak yapılan duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler sonucunda, marinadlar fizik sel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri bakımından sekiz ay çok iyi kalitede kalırken, duyusal özellikleri bakı mından yedinci aydan sonra tüketilemez duruma gelmiştir.
In this study, Jocal anchovies in standart size (13-15 cm) were used. Marinades matured in 4% Acetic and 12% salt at 4° C has been produced and stored in the laboratory at 4° C. The results ofmonthy periodic anlyses depicted on organaleptic, physical and microbiologic the marinades kept their physical and microbiologic quality at the best for 8 months, but their organoleptic qualities, became inconsumable after the 7th month.

Marinad, Marinade, Anchovy, Shelf-life, Hamsi, Raf ömrü

Dokuzlu, C. (2000). "Marine edilmiş yerli hamsinin raf ömrü," Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 19(3),45-49.